Web
Analytics

,,БРАНКОВЦИ” ДОМАЋИНИ 7. МЕЂУНАРОДНОГ ДЕЧИЈЕГ ФЕСТИВАЛА

Наш град је по седми пут домаћин Међународног дечијег фестивала. Почев од  14. октобра, у наредних седам дана наши гости биће ученици и наставници из Украјине, Словеније, Чешке, Немачке и Македоније.

Наша школа је други пут заредом домаћин ученика и наставника ОШ ,,Свети Климент Охридски“ из Охрида.

Четвородневно дружење  ,,Бранковаца“ и македонских гостију било је испуњено низом догађаја кроз које смо презентовали културно-историјске знаменитости нашег краја и упознали их са начином рада у нашој школи.

Првог дана боравка у Лазаревој престоници наши гости су ималио прилику да упознаји центар града и парк Багдала.

Други дан је био резервисан за посету подручном одељењу у Макрешану  где су домаћини  приредили изложбу здраве хране. Дегустирајући ђаконије са богате трпезе наши гости су могли да се увере да су нам кухиње и кулинарске навике веома сличне.

Детаљније: Дан здраве хране у Макрешану

Поподне истога дана гости и домаћини провели су у Археолошком парку обилазећи цркву Лазарицу и Народни музеј.

Културни центар  је у вечерњим  сатима  био  домаћин учесника фестивала  и представом ,,Аги и Ема“ затворио други дан боравка.

Трећега дана  у преподневним сатима гости матичне школе били су ученици из Македоније и Чешке. И гости и домаћини су се својски потрудили да се што боље представе једни другима. Уз музику, песму и видео презентације брзо је прошло време предвиђено за овај сусрет.

Истога дана, увече, свечаним дефилеом и  приредбом  ,,Вече игре и песме“ уприличеном у Крушевачком позоришту  званично је отворен  Седми међународни дечији фестивал. На сцени су се смењивале и школе домаћини и школе гости представљајући свака свој кратки програм.

Четврти и уједно последњи дан,  бар када је реч о нашим гостима из Македоније, протекао је у спортским играма на Багдали.

У поподневним сатима, са жељом да се што пре поново састанемо, испратили смо своје драге госте пут Охрида.

 

 

Leave a Comment