Web
Analytics

„БРАНКОВА“ ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

И ове јесени су се у петак, 21. октобра  у сунцем окупаном дворишту наше школе окупили ликовни ствараоци – они старији, већ искусни и они млађи,  који  тек крећу у свет уметности следећи своје жеље и таленат.

У госте су нам тако дошли сликари Снежана Јаковљевић, Сања Луковић, Ружица Којичић, Марија,  Ђорђе Јоковић Мирочки и Боривоје Стојановић. Јованка Лалић, помоћни радник у нашај школи, такође је била један од учесника колоније. Сликар Влада Стојадиновић је због болести овога пута изостао, али нам је поклонио једну од својих слика.

Међу домаћинима су се нашли, наравно, наши ученици који воле да другују са бојама и сликарском платном. „Бранкова“ сликарска екипа окупила је петеке  – Лану Еђеди, Катарину Рајковић, Михајла Матејића, Јулију Савовић, Илију Милосављевића и Илију Младеновића, шестаке – Анастасију Дејановић, Давида Стевановића, Огњена Пантелића, Милицу Пешић, Јасну Петровић, Снежану Вујичић, седмаке – Алексу Живковића, Николину Јовић, Олгу Петковић, Александра Раденковића, Невену Костић и осмаке – Мартину Пешић, Вишњу Содомку, Милицу Стевановић, Теодору Радоњић, Мину и Нину Спасић. Бројна екипа, зар не, а на њеном челу је била наставница Ликовне културе Марија Радоасвљевић.

Донацију у бојама и сликарском платну дали су УРВ „Бојево Братство“ Крушевац и Милан Марковић.

Leave a Comment