Web
Analytics

„БРАНКОВЦИ“ У ЕВРОПСКОЈ НЕДЕЉИ МОБИЛНОСТИ

Европска недеља мобилности ове године је обележена низом активности које су се одвијале у нашем граду од 14 – 24. септембра. Ова манифестација иначе има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива. Број учесника ове манифестације расте из године у годину, а самим тим и свест о очувању животне средине.

Слоган овогодишње Европске недеље мобилности је „Крећемо се квалитетно – штедимо енергију!“ Овом слогану су „Бранковци“ старијих разреда додали и свој – „Савладај препреку , стигни до циља“. Спортски терен наше школе био је место за вожњу бицикла, а ученици су имали прилику не само да возе бицикл, већ и да се опробају у савладавању различитих препрека које су им постављане.

С обзиром да је ученицима ова активност била и забава и изазов, реализована је 20. и 21. септембра 2023. У оквиру ова два дана сви учесници заједно са својим наставницима Лидијом Арсић и Жарком Алексићем дали су значајан допринос овој акцији и подсетили нас на одрживе алтернативе у саобраћају.

Leave a Comment