Web
Analytics

“БРАНКОВИ” МЛАДИ МАТЕМАТИЧАРИ

КО СУ “БРАНКОВИ”

ГЕНИЈАЛЦИ?

Питање на које би сваки ђак и сваки запослени у ОШ „Бранко Радичевић“ са лакоћом могао да одговори. То су Нина, Павле и Лазар, она три детета радозналих очију и „непослушних“ фризура. Међутим, наша намера је била да осветлимо и оне стране њихове личности које нам казују да су они пре свега изузетни мали људи, а потом изузетни ђаци и такмичари. Водили смо разговор са њима и свакоме од њих поставили наизглед једноставно питање.

Ко је Павле Милошевић?

Павле каже да од најранијег детињства даје одговоре на најразличитија питања, она која му други постављају, а често и на она која сам себи поставља као и сваки математички настројен ум. Примећује да, иако лако износи закључке и даје одговоре на многа питања, на ово питање није једноставно одговорити. Преносимо његов одговор у целини:

            „Ја сам Павле Милошевић, дечак који живи у Крушевцу. Имам родитеље, сестру и брата. Имам и два пса. Све их волим. Много волим да играм игрице, фудбал, а уживам у дружењу са Милошем. Морам да признам да исто толико волим да решавам задатке из математике, физике и хемије који су ми увек занимљива борба са наизглед нерешивим везама између бројки и непознатих. Иако ми кажу да сам у свему овоме добар, мислим да је то само делом истина.

Ја сам само обичан дечак који воли све што и друга деца, само понекад одлута моја мисао у тајновито царство науке, где налазим радост, узбуђење и задовољство кад откривам њене тајне. Чим крочим одатле на Земљу, ја сам поново онај исти дечак који воли диносаурусе, ужива у дружењу са својим пријатељима и радује се сваком дану проведеном са онима које воли.“

Ко је Нина Јанковић?

 Нина нам пре свега открива да је ученица одељења 71 које много воли, као и своју разредну Зору. Ако би требало да себе опише у једној речи, онда би то било УПОРНА,

Даље каже о себи:

            „Од петог разреда учествујем на бројним такмичењима као што су из математике, српског, биологије, физике и пливања. Од почетка сам дисциплинована и умем да организујем своје време тако да уз редован и планиран рад и труд постижем изузетне резултате на свим такмичењима. Посебно ме занима микробиолигија коју планирам да студирам по завршетку средње школе.

У слободно време пливам, волим да читам и да глумим. Изузетно су ми драге успомене на период од првог до четвртог разреда када сам глумила и рецитовала на школским приредбама. Моја највећа подршка су родитељи, другари из одељења, моја разредна Зора, а и други наставници.“

Ко је Лазар Вељковић?

Лазар је ученик шестог разреда, дакле најмлађи у овој екипи младих генијалаца.

Са правом се за њих може рећи да су истинска екипа, а за Лазара да је по резултатима потпуно равноправан својим годину старијим другарима, а по покретачкој енергији и хумору више него равноправан. Лазар нам даље приповеда:

            „За себе бих могао да кажем да када нешто заиста желим, онда сам вредан и упоран до самог остварења. Одувек сам био радозналац. Увек ме је занимало шта се дешава у свету око мене, по којим законитостима функционише, шта је то што ме очекује иза следећег дрвета, следећег брда. Зато обожавам да путујем и истражујем нова места, упознајем нове пријатеље.

Као и свако дете, волим да проводим време са другарима, играм фудбал, возим бициклу. Мој заштитни знак је неуништива ведрина и смисао за хумор којим често засмејем одељење, али и наставнике. Понекад мало претерам и изнервирам разредног, али он признаје да је то само зато што га превише подсетим на њега самог у мојим годинама. “

Leave a Comment