Web
Analytics

Обележен Међународни дан планете Земље

Сваке године се 22. априла обележава Међународни дан планете Земље у циљу скретања пажње на значај очувања природе и спречавања негативних последица  људских активности по животну средину.

Иницијатива обележавања Дана планете, која је установљена 1970. године у Сједињеним Америчким Државама, обележава се широм света од 1992. године, постала је глобални подстицај за акције решавања еколошких проблема.

Данашњи дан је обележен и код нас у ,,Бранку“. Ученици од 5. до 8. разреда су се заједно са наставницама географије, биологије и ликовног потрудили да материјале који су иначе главни загађивачи човекове околине искористе на један другачији начин, па су пластичне флаше и аутомобилске гуме постале саксије и жардињере за цвеће. Своје место на овој изложби нашли су и ученички цртежи на тему очувања наше планете, као и својеврсна изложба шешира од рециклираног материјала.

Свима онима који су данас погледали ово дело еколошки освешћених ,,Бранковаца“ за око је запао један занимљив сегмент изложбе са натписом ,,И даље живиш, наша Буба Маро!“ који су ђаци посветили својој недавно преминулој наставници биологије Марији Костић са којом су ранијих година спроводили многе акције у циљу очувања човекове околине.

Leave a Comment