Web
Analytics

ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА ИЛИ ДАН ЗАМЕНА УЛОГА

slika

Пре десет година неколико бивших ,,Бранкових“ ђака, а сада ,Бранкових“ наставника на челу са директорком Дијаном Китановић долазе на идеју да ,,оживе“ нека лепа дешавања из својих ђачких дана. Сложили су се да је једно од најинтересантнијих било тзв. ученичко самоуправљање. Већ прве, сада давне 2006. године, ова идеја наилази на изванредан одзив код ученика, па годину по годину, постаде ,,Бранкова“ традиција.

Тако је, десети пут по реду,  8. новембар био другачији од осталих 179 дана. Ученици су ,,преузели“ школу и заменили не само своје наставнике, већ и директора, ПП службу, секретара, благајника, домара, спремачице, школског полицајца. Сви су били на висини задатка и своје обавезе извршили коректно. ,,Наставници“ су признали да држати час и није баш тако лако, али да представља својеврстан изазов. ,,Директорка“ Мина Милутиновић је посећивала  часове и дала изјаву ни мање ни више, него за РТС и програм ,,Србија данас“, а да све буде чисто и блиставо и за госте и за домаћине потрудиле су се ,,теткице“.

Наставници су седели у школским клупама и пратили предавања присећајући се својих ђачких дана. Могли су и да питају шта им ,,није јасно“.

ФОТОГРАФИЈЕ

Leave a Comment