Web
Analytics

Дечја недеља

Поводом Дечје недеље у ОШ “Бранко Радичевић“, а у организацији Дечјег савеза, одржане су бројне активности. У понедељак на часовима ОЗ, разредне старешине и њихови ученици разговарали су о  правима  деце. “Дечја права“ по конвенцији Уједињених Нација установљена су још давне 1948. године и примењују се у нашој земљи и широм света. Ученици виших разреда углавном знају која су њихова права али и обавезе. Подсећања ради, у школском холу су поводом Међународног дана деце наставници разредне наставе ставили слике из Буквара Дечјих права.

У уторак 5.10.2010.год. ученице Јана Вукићевић и Миа Боровчанин биле су у посети код градоначелника. У Скупштини града био је организован дочек ученицима из целе општине,а на том састанку деца су могла да питају градоначелника све што их интересује а у веѕи је са њиховом школом.

У четвртак 7.10.2010. за ученике виших разреда организована су спортска дешавања под слоганом “Стани свете, нека дете буде дете!“. Веселе дечје игре: ластих, кликери, школице су само неке од  „заборављених“ игара којима су се ученици виших разреда прилично обрадовали и сат времена након школе лепо изиграли.

dskole

У петак је био Дан за културу. Прваци су свечано примљени у Дечји савез. Поводом тога организована је приредба на којој смо имали и госте из Месне заједнице. Гости су поводом Дечје недеље директору школе уручили пригодне поклоне за школу тј. четири  беле табле. У школском холу приређене је изложба дечјих радова на тему „То сам ја – то смо ми“.

Током недеље спроведен је и акција „Волим да читам али немам шта!“, где су руководиоци Дечјег савеза електронском поштом тражили помоћ и подршку од издавачких кућа у циљу бољег опремања школске библиотеке, а све у корист деце ученика наше школе.

[print_gllr id=142 display=short]

Leave a Comment