Web
Analytics

Европски дан језика 26. септембар

У нашој школи је обележен европски дан језика. Наставници српског, енглеског и италијанског су се потрудили да овај дан буде деци интересантан и да их мотивише у даљем раду. Ученици наше школе су рецитовали стихове на италијанском, изговарали изразе поздрављања на неколико језика, радили групни рад на тему хобија и интересовања, слагали изразе са заставама земаља, радили квиз на енглеском језику, слушали популарне песме на француском, италијанском, енглеском и шпанском.Њихови осмеси и добар тимски рад нам говоре да чинимо добру ствар и да смо их инспирисали да уче и воле језике.

По налогу Савета Европе и Европске комисије 26. септембар је проглашен за Европски дан језика са циљем да се јача свест о разноликости језика и промовише култура различитих европских земаља. Од 2001. године слави се разноликост континента са више од 220 европских аутохтоних језика, 24 службена језика Европске уније и три писма, а уз то постоји и око 60 регионалних и мањинских језика.

Поред популарнијих језика као што су енглески, немачки, француски, шпански и руски промовишу се мање распрострањени језици у циљу њихове заштите и популаризације.

Leave a Comment