Web
Analytics

130 година постојања и успешног рада нашег подручног одељења у Макрешану

Пажљиво и темељно припремљена прослава овог, веома важног јубилеја одржана ја у петак и суботу. Први дан прославе јубилеја започео је јутарњом литургијом у цркви Светог Јована Крститеља, након чега је започела и дводневна ликовна колонија на којој је учествовало Удружење ликовних уметника, међу којима је био и наш наставник ликовне култре, Давор Ћирковић. У вечерњим сатима, чланови Театрића Бранко извели су представу Културна шума.

Други дан јубилеја почео је литургијом у цркви Светог Илије, где је и настављена ликовна колонија. Након окончања ликовне колоније, одржана је промоција песничког стваралаштва, на којој су учестовали песници удружења Поезија СРБ, као и наша наставница српског језика, Зорица Гајић.  У школском дворишту нашег одељења у Макрешану, организоване су Игре без граница на којима су учествовали сви ученици нижих разреда, све три школе. Наставници физичког васпитања, Ненад Стојадиновић и Александра Мијајловић, организовали су и водили такмичење, које је протекло у фер и спортској атмосвери.

Као круна јубилеја одржана је Свечана Академија у Дому културе у Макрешану. Овој свечаности присуствовао је велики број мештана, личности из јавног и политичког живота нашег града, заменица градоначелнице, госпођа Весна Лазаревић, која је помогла у организацији скупа са председником МЗ Макрешане, Бојаном Ђорђевићем Такође, било нам је задовољство да у пуној сали видимо велики број садашњих и бивших ђака, као и колега који су у заслуженој пензији.

Занимљива и динамична Академија отворена је хором нашег одељења у Макрешану, након чега су извели неколико плесних и глумачких тачака, које су употпунили фолклорни ансамбли, млађег и старијег узраста. Свечаност је завршена оригиналном изведбом песме Рачунајте на нас коју је за ову прилику отпевала и прилагодила наша бивша ученица, Андреа Димитријевић.

Све ово не би било могуће без ревносних и сарадљивих родитеља наших ученика, којима захваљујемо на сарадњи и помоћи, као и свима и онима који су помогли да овај дан остане упамћен.

Leave a Comment