Web
Analytics

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ – НАСТАВА НА ДАЉИНУ!

Драги ученици и родитељи,

у складу са одлуком Владе Републике Србије да се обустави непосредни образовно-васпитни рад у школама, почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020.

У наредном периоду обавештаваћемо вас о донетим одлукама путем сајта (branko.edu.rs) и Фејсбук и Инстаграм странице Школе, а до тада вас упућујемо на коришћење едукативног садржаја за учење на даљину који ће се емитовати на трећем каналу РТС за ученике основне школе.

– Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају одређене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.

– Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs)

– За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.

– За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

– Сва обавештења која се односе на емитовање часова на РТС Канал 3 можете пратити преко линка ка сајту www.rasporednastave.gov.rs

Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као виду подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57

Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу позивамо вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

Захваљујемо на разумевању и сарадњи,
ОШ “Бранко Радичевић”.

 

Leave a Comment