Web
Analytics

Прослава Дана Светог Саве у нашој школи (2016.)

svsКао што се у сваком дому са радошћу припрема и дочекује дан крсне славе, тако смо и ми у својој школи, свом другом дому, припремали, дочекали и прославили нашу школску славу Светог Саву.

Дан је започео одласком у цркву. Наши најмлађи ђаци присуствовали су литургији у Покровској цркви на Расини, као и у црквама у Дедини и Макрешану.

Прослава је настављена у фискултурној сали матичне школе уз присуство свештенства, свих ђака, наставника, бројних родитеља, и гостију, свечано и са пуно позитивних емоција.

Домаћин наше школе, директорка Дијана Китановић, поздравила је присутне и доделила награде СВЕТОСАВСКИМ ЂАЦИМА.

Молитвама свештеника, садашњих и будућих колачара, радника наше школе, и свих присутних обележени су најсвечанији тренуци дана – сечење славског колача.

Круну свечаности су дали наши најмлађи глумци, хор и фолклор. Својом глумом, песмом и игром изазвали су одушевљење свих присутних.

Епилог данашњег дана – Још једном смо се потсетили да нас само корачање стазама светосавља и животне истине које нам је Свети Сава оставио у наслеђе – ВЕРА, МИР,  ПОШТЕЊЕ, СКРОМНОСТ, ЗАДОВОЉСТВО, ЗДРАВЉЕ, РЕД, РАД, а изнад свега и пре свега ЉУБАВ, могу учинити срећним !

Фотографије можете погледати у нашој галерији ОВДЕ, а ускоро ћемо објавити и снимак прославе.

Leave a Comment