Web
Analytics

ШКОЛСКА СЛАВА – СВЕТИ САВА

Ове школске године Светог Саву смо прославили нешто другачије, тачније онако како  налаже тренутна епидемиолошка ситуација. И поред тога што је изостало традиционално извођење Светосавске химне од стране хора наше школе, и поред тога што није било уобичајене свечарске атмосфере коју је увеличавало присуство свих  наших  ђака, често и оних бивших, родитеља и других уважених гостију  који су увек били добродошли у нашем ,,Бранку“,  дух Светосавља је ипак био присутан и овог 27. јануара 2021. године.

Прослава је започела интонирањем Светосавске химне и пригодним рециталом  у част нашег првог учитеља, просветитља и архиепископа, прочитани су награђени радови на конкурсу “Писмо Светом Сави”, традиционално су додељене награде најбољим ученицима одељења. Посебно је награђен Светосавски ђак наше школе, наша Нина  Јанковић  8/1 као и Светосавски радник Марија Костић, наставник биологије.

Сечењу славског колача присуствовали су, поред свештеника,  овогодишњи колачари – представници ученика четвртог разреда матичне школе са својим учитељицама Иваном Вучковић и Мирјаном Миленковић, као и будући колачари, представници одељења 7/1 са својим одљењским старешином Гораном Миленковићем.  

Жеља свих присутних је била иста: да следећа школска слава протекне уз што већи број гостију који ће једни другима слободно моћи да честитају празник, онако како ми Срби то радимо – уз загрљај и пољубац.

Leave a Comment