Web
Analytics

СВЕТИТЕЉУ У ЧАСТ

Школе широм Србије данас су прослављале своју школску славу, Светог Саву, али, као и прошле школске године, на начин прилагођен епидемиолошкој ситуацији. У складу са тим, свечано је било и у нашем ,,Бранку“ где се окупила мања група ученика и њихових наставника и учитеља како би се још једном захвалили човеку и светитељу од којег почиње много тога код нас Срба. 

И, како на свим славама бива, најпре је пресечен славски колач, а  колачарство су овогодишњи колачари,  одељење 8/1 са својом одељењском старешином Гораном Миленковићем, предали  одељењу 7/1 које ће ову част имати следеће године. 

Пошто се захвалила свима онима који вредно уче и раде, те тиме доприносе угледу наше школе, директорка је најпре уручила поклон Светосавском ученику нашег ,,Бранка“, ученику 8/3 Лазару Вељковићу. До ове лепе, ласкаве, али и обавезујуће титуле наш Лазар је дошао захваљујући свом раду и труду, свим петицама и великом успеху на такмичењима из математике и физике при чему је имао подршку свих наставника, а посебно наставника математике Стевана Јанковића и наставнице физике Маријане Стевановић. Лазару је поклон уручен и од стране Црквене заједнице и Кола српских сестара,  чији је председник наша учитељица Снежана Стајковић. Награђени су  и Светосавски ученици сваког одељења, они који вредно уче и постижу одличне резултате, али су и добри другови, уопште добра деца која се труде да живе и делају у духу Светосавља.

Традиција наше школе је да поводом школске славе награђује и чланове свога колектива, па су овогодишњи ,,Бранкови“ Светосавски радници наставница српског језика и књижевности Снежана Вујиновић и учитељица Јасмина Пуношевац. Нисмо заборавили ни оне који су један део свог живота и рада провели у нашој школи, а сада су део других школских колектива, па се директорка овом приликом захвалила и неколицини бивших ,,Бранкових“ наставника и учитеља и уручила им пригодне поклоне.

Иако смо навикли да се фискултурном салом школе ори Светосавска химна из многих дечијих, наставничких и родитељских грла, а да се затим присутнима прикаже богат сценски програм, овога пута је све било много скромније, али не мање лепо и свечано. За то су се потрудили ученици одељења 4/1 са својом учитељицом Снежаном Колашинац који су светом Сави у част говорили стихове пуне дивљења и славе.

Са жељом да се следеће године окупимо у много већем броју и славу прославимо неоптерећени епидемиолошким мерама, још једном свим ,,Бранковцима“ честитамо школску славу Светог Саву.

Leave a Comment