Web
Analytics

ИНТЕРВЈУ СА ,,БРАНКОВИМ“ СВЕТОСАВСКИМ УЧЕНИКОМ

НА КРАЈУ СТАЗЕ ДУГЕ ОСАМ ГОДИНА

ИСИДОРА КОСТИЋ 8/1

У свакој генерацији има пуно вредних ученика који постижу успехе на ђачким ,,бојним“ пољима. Када једног дана оду из основне школе, са собом понесу знање, радне навике, такмичарски дух, успомене на незаборавна дружења на ђачким екскурзијама…Али, у свакој генерацији, међу оним најбољим ученицима, постоји један , онај најбољи , који ће са собом понети и лепо и ласкаво признање – титулу Светосавског ученика нашег ,,Бранка“. Таква част је ове године припала Исидори Костић 8/1.

ЦИЦ: Како си се осећала када си сазнала да си управо ти Светосавски ученик наше школе?
Исидора: Искрено речено, била сам пресрећна.У том тренутку сам схватила да се мој труд исплатио и да сам учењем паметно искористила своје време.

ЦИЦ:Да ли си размишљала о овој титули док си учила школске лекције? Да ли си је потајно прижељкивала?
Исидора:
Прижељкивала је јесам ,од првог разреда желела сам да се истакнем својим успехом и на крају сам успела у томе захваљујући труду и, могу слободно да кажем, великој амбицији.

ЦИЦ: Како си успела да организујеш свој рад везан за школске обавезе и колико си времена имала за нека друга интересовања, за неки хоби?
Исидора:
Добром организацијом се постиже све, међутим ја је понекад нисам имала, остајала бих будна до касно учећи и завршавајући остале обавезе за школу, а што се тиче дружења и хобија увек бих налазила времена за то, понекад чак и више него за школске обвезе.

ЦИЦ: Која све такмичења, и наравно, који успеси доприносе да Светосавско признање припадне теби?
Исидора:
Пре свега одличан успех током свих осам година школовања, а затим такмичења најпре из биологије на општинском и окружном нивоу, а потом и из српског језика .

ЦИЦ: Нема дилеме да је за твој успех најзашлужније твоје знање, рад и учење. Кога још сматраш заслужним за све што си сада?
Исидора:
Захваљујући првенствено огромној подршци родитеља, потом и осталих чланова породице и пријатеља. Наравно, не бих изоставила и наставнике који су се свако на свој начин потрудили да ми то знање пренесу и олакшају пут до успеха.

ЦИЦ: Да ли си у току досадашњег школовања успела да оствариш све своје могућности или си негде, у некој области, из неког предмета могла и више?
Исидора:
Одлично знање показала сам из свих предмета, могла сам да идем на већи број такмичења, како кажу наставници, имала сам потенцијал ,али размишљајући на неки реалан начин определила сам се само за два јер би више од тога било пренапорно и само бих изгубила време.Увек можеш више и у будућности ћу се потрудити да остварим још веће успехе.

ЦИЦ: Шта мислиш о својим школским друговима и својој генерацији уопште?
Исидора
: Имам лепо мишљење о њима, дружимо се и желим им све најбоље.

ЦИЦ: Какве ћеш успомене понети из ове школе?
Исидора:
Не осећам се носталгично поводом растанка, али свакако да ћу памтити многе лепе тренутке

ЦИЦ: Који су твоји планови за даље школовање? Које средње школе ће се наћи на твојој ,,листи жеља“?
Исидора:
Правни смер економске школе као прва жеља, а за остале жеље још увек нисам сигурна.

ЦИЦ: Како видиш себе за неких десетак година?
Исидора:
Са завршеним факултетом , запошљена и срећна са породицом .

ЦИЦ: Шта можеш да поручиш новим,,Бранковим“ генерацијама?
Исидора:
Да могу да остваре све циљеве ако то желе и да увек верују у себе.

Leave a Comment