Web
Analytics

СВЕТОСАВСКИ РАДНИК

Како традиција  код нас у Бранку налаже, сваке године поред светосавског ученика одељења и светосавског ученика школе, бирамо и колегу који је по мишљењу читавог колектива заслужио да понесе ово признање.

Бирајући колегу који ће примити ово признање, трудили смо се да сагледамо његов однос према раду, школи, деци, колегама, нисмо занемарили најважније особине људи који раде у школи, а то су љубав и разумевање за друге и различите, спремност да разумеју и помогну другима.

Ове године, једногласном одлуком свих чланова колектива за СВЕТОСАВСКОГ РАДНИКА   школе изабрана је наставница разредне наставе, Дијана Китановић, учитељица II-2 подручног одељења у Дедини.

 

Дијана Китановић радник је наше школе већ двадесет година, како и сама каже Бранко јој је у крви, јер је и сама била ђак наше школе. Десет година провела је на позицији директора школе, а за то време добар глас о нашој школи чуо се надалеко, у школу су стигле многе инвестиције, а из школе су изашли многи задовољни ђаци, који и сада нижу успехе на свом пољима. Дијана ради у подручном одељењу у Дедини, учи одељење II-2, за које верујемо да ће изнедрити много успешних и племенитих људи, као што је њихова учитељица.

 

 

Претходне године за СВЕТОСАВСКОГ РАДНИКА проглашена је професорка српског језика, Зорица Гајић,  садашња разредна одељења V-1. Запослена у нашој школи тридесет година на месту наставника српског језика, на ком ниже бројне успехе. Била је директор школе у једном мандату, њен рад у школи обележавају  бројне драмске гравуре, којима је много пута освајала награде на такмичењима. Ова, како истиче, поносна бака двојице унука и даље је истрајна и предана послу као првог дана, ради и ствара нове представе којима се радују сви наши ђаци.

 

 

Признање СВЕТОСАВСКОГ РАДНИКА  за школску 2015/16. годину понела је Загорка Петровић- Гоца, омиљена теткица у нашој школи. Гоца у школи ради више од двадесет година и сваког дана брине о свим радницима и ученицима наше школе. Њену пожртвованост и преданост послу, препознале су колеге и наградиле је овим признањем, чиме су јој, како Гоца каже, указали велику част, да од свих радника школе управо она буде СВЕТОСАВСКИ РАДНИК. 

 

 

 

Школске 2014/15. године за СВЕТОСАВСКОГ РАДНИКА изабран је Драгиша Стајковић, административни радник наше школе. Чика Гале, како га наши ђаци од милоште зову у школи предано и вредно ради од деведесетих година прошлог века. Гале је омиљени радник међу нашим ученицима, јер им увек изађе у сусрет да ископира коју страну која им недостаје за реферат. Драгиша је такође Бранково дете, радо се сећа својих ђаких дана проведених у нашој школи,пун је разумевања за све нас и наше ученике и родитеље, који за њега имају само речи хвале.

 

 

Прва колегиница која је понела признање СВЕТОСАВСКОГ РАДНИКА за школску 2013/14. годину јесте наставница разредне наставе, Ивана Вучковић, учитељица одељења I-2.

Ивана Вучковић, такође је Бранково дете. Запослена је у Бранку више од двадесет година на месту учитељице, која је извела многе успешне генерације. Предана и савесна као првог дана, Ивана и сада осваја срца својих ђака, учи их да буду добри људи и поштују друге. Колектив је одлучио да баш она прва добије ово признање, које у потпуности заслужује својим карактером, радом и преданошћу.

 

Сви радници који су проглашавани за СВЕТОСАВСКОГ РАДНИКА школе пример су ученицима да се успех може постићи у сваком послу, уколико су предани, вредни и истрајни, какве су све наше колеге.

Честитамо овогодишњој СВЕТОСАВСКОЈ РАДНИЦИ, учитељици, Дијани Китановић и желимо јој много успеха на свим плановима.

 

Leave a Comment